CV-utdelning

Ska det vara så svårt att få jobb? Tydligen. Men jag antar att jag får skylla mig själv eftersom att jag visste redan från början att estet musik inte var något direkt yrkesgivande. Jag har ju iallafall sökt två kurser på distans. Fast jag tror nog bara jag ska läsa en av dem. Matte diskret känns inte jätte aktuellt ust nu, så det får bli bilddesign/-redigering. I dag blir det utdelning av Curriculum Vitae. Hoppas man får något napp iallafall!

Julklappar var det oxå. Shit, det får man inte glömma!Stockholm i helgen blir det iallafall. Jag och Andrea ska dit och kolla på Mattias när han gör högvakten, sen ska vi musicera lite och självklart shoppa! Ut på krogen blir det sen oxå! Det är tur att Hampus är så jätte himlans snäll så att vi får sova hos honom :)! Nu ska han by the way ner och tvätta (host, manligt!), ifall ni ville veta :D

Till Lindesberg blir det av för att hämta min nyinköpta säng. Jag känner att jag har gjort ett väldigt kap, då jag lyckades pryta ner en helt felfri ikea "malmen" säng till 850 kr! Sug på den :) Självklart ska passande garderob oxå inhandlas. Men det blir nog i ett senare stadium!

Har någon ett jobb till mig?!

Sista dagen

Sorgligt, men ändå skönt
Det är verkligen tråkigt att lämna allt det här. Ni har ju själva sett bilder på hur fint allt är. Det är så sjukt mycket bättre stämning här. Självklart kommer jag sakna familjen Jacobsson oxå. Både jag och Erik är hur tacksamma som helst över att vi fått bo hos er under de tre gångna veckorna. Tack så jätte jätte mycket! Men det ska ändå bli skönt att komma hem. Träffa familjen, Mattias och alla kompisarna :)! Lucia blir det oxå. Vilken tur, jag som längtat så! Men nyår då? Vad händer då? Vi får väl se.



Luciauppträdanden under luciadagen går att boka!
Hör av er snarast under Kommentarer här på min blogg!



Dag 19

Akihabaras huvudgata
Det är där vi har spenderat  mesta delen av vår tid i Tokyo. Helt sjukt mycket elektronik. Elektronik och mangaporr. Massor av mangaporr. Jag förstår inte riktigt den tecknade grejen. Fy. Vi var i Tokyo Tower oxå. Helt jätte fint! Vi åkte upp lagom till skymningstid, så att vi fick se Tokyo i både ljus och mörker. Jag förstår inte hur stort det är. Fast än jag sett staden ovanifrån och verkligen sett hur stor den är, så förstår jag inte. Och skyskraporna. Hur höga kan de vara utan att de blåser omkull? Det är helt ofattbart hur man lyckats konstruera sådanna byggnader. Och tornet. 8,6 meter högre än eiffeltornet. Lite knäckande va ;)? (Tryck här!)

image114

       

Kapseln bestod av en tunn madrass, en liten kudde av plastkulor och ett påslakan med en filt i. Jag vaknade flera gånger under de två nätterna av ett konstigt dunkande ljud. Efter några gånger kom jag fram till att det var varje gång jag vände mig om. Min höft var öm på morgonen. Upp klockan tio, frukost på Dou Tour och ut å shoppa! Runt fyra på kvällen vinkade vi in en taxi. " Tokyo tower"! Till hotellet för att få lite sömn. Upp i morse klockan 10, shoppade lite till och sedan shinkansen hem. Och vad fick jag med mig av allt detta shoppande? Jo, ett Nintendo 8-bitars orginal, med två spel :)! Kult och nostalgi!

image120

                

Vi lyckades hitta lite roliga skyltar oxå (ovanligt när det gäller mig ;)). Kolla på bilderna över så får nu en hum om vad folk råkar ut för eller hur folk kanske beter sig i Tokyo. I Hollywood finns det stjärnor med kändisnamn i på marken. I Akihabara finns det elektronikprylar inrutade (se ovan). Pannkakor med massa gott i, det blev min dessert efter gårdagens lunch! Hur stora löv finns det igentligen? Och till sist. Bönor i muffins? Ja gott var det iallafall!



Nu är det bara morgondagen kvar. Sedan är det flyget hem till Sverige som gäller. Jag längtar, men ändå inte. Jag vill vara kvar här i Kyoto. Det är världens mysigaste stämmning. Något som man kanske inte märker av så mycket i hemma i Örebro. Men jag vill hem oxå. Träffa familjen, kompisar och framför allt Mattias.

I kväll blir det utgång. I morgon blir det sista inhandlingen av alla presenter och utgång även då. Lördag morgon klockan sex, halv sju, åker vi till flygplatsen i Osaka. Slut.



Tokyo 4 - 6 december

I morgon åker vi till Tokyo. Som tidigare nämnt så tar vi shinkansen och kommer två nätter i rad att sova på ett kapselhotell (se tidigare länk).

Till er som läser min blogg så aktivt, att ni inte gör något annat än att endast sitta och vänta på nya inlägg, är detta därför en förvarning. Planera era liv de kommande två dagarna, så att ni inte går under helt.


                                                     Hall of fame

Good and bad moments...                                ...okay then, mostly bad moments.

image107

   



Don't cry your heart out!

Dag 16

Nijô castle
I dag blev det äntligen av! Nijô castle var jätte häftigt att se och uppleva. Uppleva? Jag pratar förstås om det välkända näktergalsgolvet, som finns i varenda gång i palatset. Personligen tycker jag inte att gnislandet i golvet lät precis som näktergalar, men det var inte så långt ifrån! Runt omkring palatset fanns massor av fina träd och gångar. Jag kan tänka mig att trädgården under körsbärsblomningen är jätte vacker. Den var väldigt fin nu oxå, men de flesta lövträden hade redan tappat den mesta delen av sina löv. I palatset fanns mängder av olika rum. Stora, öppna rum. Alla med guldaktiga väggmålningar, målade av olika kända konstnärer. Det fanns faktiskt inte ett enda ställe som inte hade målningar nu när jag tänker efter. Tak och väggar var helt fullspäckade i rummen.  I endel av rummen fanns dockor ditställda/-satta. Detta gjorde det lättare att fantisera ihop bilden av den mäktige Shogunens omgivning. Utanför rummen fanns en gång med trägolv. Detta är det såkallade "näktergalsgolvet". Jag som trodde att golvet skulle vara lagt i ett av rummen! Runt omkring palatset fanns andra mindre palats belägna. Det är kanske dumt att säga att de var små, men i jämförelse med shogunens palats var de betydligt mindre. Inne i palatset fick man inte ta kort, så därifrån kan jag tyvär inte visa er något. Ni får helt enkelt nöja er med den fina trädgården :)!

image91

             




Nu ska vi kanske iväg upp på stan en stund. Erik har mått lite dåligt i dag, så vi får se hur det blir med det. Förresten har jag lagt upp bilder från helgen, så bläddra ner lite så får ni se oss smaska en massa gott :)!

Dag 15

Erik är slö!
För en gångs skull när jag kan tänka mig att gå ut, nej då är det "för långt". Det tar ca 10 minuter att cykla in till stan härifrån, men det är ju såklart för långt. Nej men Metro vetja, där kan ingen engelska och alla raggar på alla. Kul ställe. Det är det enda stället Erik kan tänka sig att gå till. KUL!

Nijô castle var inte öppet, så vi ska cykla dit i morgon igen. Gubben i luckan kollade lite förvirrat på mig när jag försökte göra mig förstådd, -"Bike, were?". Han kollade på mig skumt och sa "Closed" samtidigt som han höll upp händer och armar i ett kors över bröstet. När jag frågade när de skulle öppna igen så skakade han bara på huvudet och tog fram en skylt. "Open monday 08.45 - 17.00". Jaha, då var det väl bara att trampa hem igen då. "Till stan och shopping på arkaden" tänkte vi, men nej. Det blev pizza och pasta bolognes på en italiensk resturang.

Nyss såg jag ett avsnitt av Heroes. Det var bra. Mest spännande faktiskt. Riktigt spännande faktiskt. Fast mest jätte spännande. Shit jag måste verkligen lära mig att sluta överdriva! Eller hur Andrea? Kinky alltså. Andrea Isaksson. Hej. Nehe.

Oj nu gjorde jag sådär igen.

I övrigt så tycker jag att jag faktiskt lyckats med att skriva en ganska seriös blogg. Med tanke på hur oesriös jag är i vanliga fall alltså :D?!

Nej nu vet jag inte vad som händer. Hej hopp!



Dag 14

image100
Har ni sett hur röda löven har blivit? Här är utsikten från familjens altan. Minst jätte fint!

Nijô castle inställt
Otroligt roligt med mensvärk! Shit nu känner jag mig som hon spy-tjejen i nattliv vet ni? Klaga på mensvärk hit och dit. Men men, är man av det kvinnliga könet så är det något man måste tampas och leva med. En himla god och trevlig middag blev det iallafall och efter detta utgång med Erik och Ola. Förresten är det Olas födelsedag idag. Grattis :)! Vi gjorde två krogbesök. Ett på ett mindre men jätte roligt ställe. Där fanns det mest folk i 20-30 årsåldern, men även de som var "ganska" många år äldre och t.o.m. några som var "något" år yngre (;)). På stället fanns en liten kille som bara var sex år! Han hjälpte mamma och pappa och servera på krogen. Man undrar lite vad han kommer ha för syn på vuxenlivet när han blir äldre?! Vi träffade några bra killar, varav två faktiskt var väldigt bra på engelska. Lite ovanligt här, som jag nämnt tidigare. Det större stället var ett nyöppnat diskotek, som tydligen funnits under en längre tid i andra städer. "Sam&Dave" var namnet på detta populära ungdomshak. Erik tyckte att det liknade Klaras ganksa mycket, men jag håller nog inte med där! Stället var helt klart mycket fräshare och hade bättre musik (även om jag inte är något vidare RnB-fan). Bra kväll tycker jag! Tack så mycket :)

image101

       

Nu ska jag ringa Mattias <3 :)

RSS 2.0